Mallorca, vaak geassocieerd met zonovergoten stranden en bruisende steden, heeft ook een verborgen schat te bieden aan de avontuurlijke reiziger: Escorca. Gelegen in het ongerepte noordwesten van het eiland, is Escorca een geweldige bestemming voor liefhebbers van natuurlijke schoonheid.

Een onmiskenbaar kenmerk van Escorca is het imposante Tramuntana-gebergte, dat het landschap domineert. Dit majestueuze berggebied, erkend als UNESCO Werelderfgoed, biedt vele mogelijkheden voor natuurliefhebbers en wandelaars. Een netwerk van wandelpaden en routes slingert door het bergachtige terrein, waarbij elk pad zijn eigen adembenemende vergezichten onthult, variërend van majestueuze bergtoppen tot diepe kloven.

Voor avonturiers is Escorca een paradijs dat wacht om ontdekt te worden. De hoogste berg van Mallorca, Puig Major, rijst statig op in deze regio en daagt wandelaars en klimmers uit met zijn uitdagende toppen. Een andere adembenemende attractie is de Torrent de Pareis, een kloof met steile rotswanden en kristalhelder water.

Escorca is niet alleen een plek voor natuurliefhebbers en avonturiers, maar ook voor cultuurliefhebbers. Het Klooster van Lluc, gelegen in Escorca, is een belangrijk religieus centrum op Mallorca. Pelgrims van over de hele wereld komen hierheen. Daarnaast zijn de historische dorpen in de omgeving, zoals Valldemossa en Deià, rijke bronnen van geschiedenis en traditie. De geplaveide straatjes onthullen historische gebouwen, lokale ambachten en gastronomische ontdekkingen die je terug in de tijd voeren.

Hoewel Escorca vooral bekend staat om zijn natuur, zijn er enkele accommodaties beschikbaar voor bezoekers. Deze variëren van eenvoudige hostels tot sfeervolle agroturismo's en vakantiehuizen. Het is raadzaam om accommodaties van tevoren te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen.