Búger is een dorp tussen Inca en Sa Pobla

Búger is een klein dorp gelegen in het noorden van het eiland Mallorca, tussen de steden Inca en Sa Pobla. Het is een rustige en charmante plek met ongeveer 900 inwoners en heeft een oppervlakte van 8,95 vierkante kilometer. Búger is een van de kleinste dorpen van Mallorca, maar is zeker de moeite waard om te bezoeken vanwege zijn authentieke sfeer en rijke geschiedenis.

Er zijn verschillende accommodaties beschikbaar in Búger op Mallorca. Er zijn hotels, bed & breakfasts, vakantiehuizen en appartementen beschikbaar voor toeristen om te verblijven. De meeste accommodaties in Búger zijn charmante en rustieke plekken, vaak gevestigd in oude stenen gebouwen, waardoor het dorp zijn traditionele en rustieke sfeer behoudt. Een populaire accommodatie in Búger is een agroturismo, zoals een gerenoveerde 16e-eeuwse boerderij die is omgebouwd tot een prachtig hotel met moderne faciliteiten, zoals een buitenzwembad en een spa. Het is ook mogelijk om te verblijven in een vakantiehuis in de buurt van Búger, waar je kunt genieten van meer privacy en ruimte.

Het is aan te raden om vroeg te boeken, vooral tijdens het hoogseizoen (juni - september), omdat de beschikbaarheid van accommodatie beperkt kan zijn. Bovendien zijn de prijzen in het hoogseizoen vaak hoger dan in het laagseizoen. Maar het goede nieuws is dat Búger buiten het massatoerisme ligt, dus het is nog steeds mogelijk om betaalbare accommodaties te vinden.

Unieke vakanties, weg van de massa

Het historische centrum van Búger is goed bewaard gebleven en heeft smalle straatjes en stenen huizen met traditionele Mallorcaanse gevels. Op het centrale plein van het dorp staat de parochiekerk van Sant Pere, die dateert uit de 13e eeuw en een belangrijk voorbeeld is van de gotische architectuur op het eiland.
Búger is ook bekend om zijn uitstekende gastronomie, met een breed scala aan lokale gerechten en producten. Een van de belangrijkste producten is de olijfolie, die wordt geproduceerd in de omliggende olijfboomgaarden. Het dorp heeft een aantal gezellige restaurants en bars waar je kunt genieten van traditionele gerechten en een goed glas wijn.

In de omgeving van Búger zijn er ook verschillende wandel- en fietsroutes, waaronder de Serra de Tramuntana, een bergketen die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Dit gebied biedt prachtige uitzichten over het landschap en is ideaal voor een dagje uit in de natuur.

Hotels Búger