Jornets op Mallorca

Jornets is een klein dorpje gelegen op het Spaanse eiland Mallorca. Het behoort tot de gemeente Sencelles en ligt in het hart van het eiland. Met een bevolking van slechts ongeveer 50 inwoners is Jornets een rustig en vredig dorpje dat perfect is voor mensen die op zoek zijn naar wat rust en stilte.

Jornets heeft een typisch mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde winters. Dit maakt het dorpje een ideale bestemming voor een ontspannen vakantie, weg van de drukte van de grote toeristische resorts. Het gebied rond Jornets is ook bekend om zijn prachtige landschap, met glooiende heuvels, wijngaarden en olijfgaarden die zich uitstrekken zo ver het oog reikt.

Hoewel Jornets een klein dorpje is, zijn er een aantal dingen te zien en te doen in de omgeving. Een van de hoogtepunten is de oude windmolen, die dateert uit de 18e eeuw en die nog steeds in bedrijf is. Hier kunt u meer leren over de traditionele Mallorcaanse landbouwmethoden en genieten van een prachtig uitzicht op het omliggende landschap. Voor degenen die op zoek zijn naar een actievere vakantie, is Jornets ook een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de rest van het eiland. Er zijn tal van wandel- en fietsroutes in de omgeving, die u langs enkele van de mooiste plekjes van Mallorca voeren.

Hoewel er in Jornets zelf geen accommodaties zijn, zijn er genoeg opties in de omliggende dorpen en steden. Van rustieke vakantiehuizen tot luxe villa's en appartementen, er is voor elk wat wils. Veel accommodaties hebben ook een zwembad en bieden uitzicht op het prachtige landschap.

Al met al is Jornets een prachtig dorpje dat de moeite waard is om te bezoeken voor iedereen die op zoek is naar wat rust en stilte op Mallorca. Het is de ideale uitvalsbasis om te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland en de authentieke Mallorcaanse cultuur te ontdekken

Hotels & meer