Costitx is een klein dorp op Mallorca

Costitx is een klein dorp gelegen in het hart van het eiland Mallorca, op ongeveer 30 kilometer afstand van de hoofdstad Palma. Het dorp staat bekend om zijn rustige en authentieke sfeer en is de perfecte bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een ontsnapping aan de drukte van de toeristische hotspots.

Costitx heeft een aantal accommodaties, waaronder landelijke hotels en vakantiehuizen. Een van de meest populaire accommodaties is een lokaal landelijke hotel, dat zich bevindt in een oud landhuis in het centrum van het dorp. Dit hotel heeft een zwembad en een restaurant waar traditionele Mallorcaanse gerechten worden geserveerd.

Het dorp heeft ongeveer 1000 inwoners en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Tijdens een wandeling door de smalle straatjes van Costitx kun je nog steeds de overblijfselen zien van de oude muur die het dorp ooit omringde.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Costitx is het Observatorium van Mallorca, dat zich aan de rand van het dorp bevindt. Het observatorium werd in 1991 geopend en is uitgerust met een van de grootste telescopen van Europa. Het is mogelijk om het observatorium te bezoeken en de sterren te bekijken onder begeleiding van deskundige astronomen.

In het centrum van het dorp vind je de Pla├ža Major, het belangrijkste plein van Costitx. Op het plein staan een aantal historische gebouwen, waaronder de parochiekerk van Sant Bartomeu, die dateert uit de 18e eeuw. Het plein is ook de locatie van de wekelijkse markt, die elke zaterdagochtend wordt gehouden en waar je lokale producten kunt kopen.

Al met al is Costitx een charmant dorpje dat bezoekers een kijkje biedt in het echte Mallorcaanse leven. Het is een ideale bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar rust en ontspanning en die willen genieten van de prachtige natuur en de rijke geschiedenis van het eiland.

Hotels Costitx