Ruberts is een dorpje op Mallorca

Ruberts is een klein dorpje gelegen op het eiland Mallorca in Spanje. Het dorpje behoort tot de gemeente Sencelles en ligt in het binnenland van Mallorca, ongeveer 20 kilometer ten noorden van de hoofdstad Palma. Het is een rustig dorpje waar de traditionele manier van leven nog steeds goed zichtbaar is. Het is dan ook een ideale bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke en rustige vakantie op het eiland.

In Ruberts zijn er niet veel accommodaties beschikbaar, maar het is mogelijk om een vakantiehuis of een villa te huren. Op deze manier kunt u genieten van de rust en privacy die dit dorpje te bieden heeft. Er zijn ook enkele restaurants in het dorpje waar u kunt genieten van de lokale keuken en specialiteiten. Hier kunt u proeven van de authentieke smaken van het eiland.

Het dorpje heeft met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het dorpje is omringd door mooie natuurlijke landschappen, waaronder olijfgaarden en fruitboomgaarden. De architectuur van de huizen in het dorpje is nog steeds authentiek en traditioneel. Er zijn enkele mooie plekken om te bezoeken, zoals de kerk van Sant Andreu, die dateert uit de 13e eeuw. Ook het oude klooster van Santa Maria de la Consolacio, dat is gebouwd in de 18e eeuw, is een bezoekje waard.

Ruberts ligt op een gunstige locatie om de rest van Mallorca te verkennen. Met de auto bent u binnen 30 minuten bij de stranden van Alcudia en Can Picafort, of bij het prachtige Tramuntana-gebergte. Ook de stad Palma de Mallorca is gemakkelijk te bereiken, waar u kunt genieten van de rijke cultuur en geschiedenis van het eiland.

Kortom, Ruberts is een klein en charmant dorpje dat de reiziger meeneemt terug in de tijd naar het traditionele Mallorcaanse leven. Het is de perfecte bestemming voor diegenen die willen ontsnappen aan de drukte van de grote toeristische trekpleisters en willen genieten van de rust en het authentieke karakter van het eiland.

Hotels & Villa's