Ontdek het dorpje San Joan op Mallorca

Sant Joan is een klein dorpje in het oosten van Mallorca, gelegen op ongeveer 45 kilometer van de hoofdstad Palma de Mallorca. Het dorpje telt ongeveer 2.000 inwoners en is vooral bekend om zijn authentieke sfeer en rustige omgeving.Het dorpje Sant Joan heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. In die tijd was het een belangrijk centrum voor de productie van olijfolie en wijn. Vandaag de dag zijn er nog steeds veel olijf- en wijngaarden te vinden in de omgeving van het dorp.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Sant Joan is de kerk van San Juan Bautista, die dateert uit de 18e eeuw. Deze kerk heeft een prachtige gevel en is gebouwd op de plaats van een oudere kerk uit de 13e eeuw. In de kerk zijn verschillende kunstwerken te vinden. Een andere populaire attractie in Sant Joan is de wekelijkse markt, die elke zaterdag plaatsvindt. Hier kunt u lokale producten kopen, zoals olijfolie, wijn, kaas en worst. Ook zijn er kraampjes met kleding, sieraden en andere souvenirs te vinden.

Sant Joan is ook een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers. In de omgeving zijn verschillende routes uitgestippeld die u langs prachtige landschappen en pittoreske dorpjes voeren. Een bekende wandelroute is de Camí de s'Ermita, die u naar de top van de berg Randa brengt. Hier vindt u een klooster en een prachtig uitzicht over de omgeving.

Als u op zoek bent naar accommodatie in Sant Joan, dan zijn er verschillende opties beschikbaar. Zo zijn er enkele hotels en bed & breakfasts in het dorp zelf te vinden, maar ook in de omgeving zijn er tal van accommodaties beschikbaar. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een landelijk hotel of een finca op het platteland. Ook zijn er verschillende vakantiehuizen en appartementen te huur.

Naast de bezienswaardigheden en activiteiten in en rond het dorp, zijn er ook verschillende evenementen die het hele jaar door worden georganiseerd in Sant Joan. Zo is er bijvoorbeeld in januari het Sant Antoni-feest, waarbij er traditionele dansen worden uitgevoerd en er verschillende festiviteiten plaatsvinden. In juni is er het San Juan-feest, waarbij er 's avonds vuurwerk wordt afgestoken en er dansen worden uitgevoerd op het dorpsplein.

Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis, dan is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan de archeologische site van Son Peretó. Dit is een oude Talayotische nederzetting die dateert uit de 2e eeuw voor Christus. Hier kunt u de overblijfselen van huizen, forten en graven bewonderen, evenals verschillende artefacten uit de oude tijd. Een andere interessante attractie in de omgeving van Sant Joan is de berg Randa, die op ongeveer 10 kilometer van het dorp ligt. Hier vindt u drie kloosters: het Santuario de Cura, het Santuario de Gracia en het Convent de la Porciúncula. Vanaf de top van de berg heeft u een spectaculair uitzicht over de omgeving.

Voor strandliefhebbers ligt de kust op ongeveer 20 kilometer afstand van Sant Joan. Hier vindt u verschillende mooie stranden, zoals Playa de Muro en Cala Millor. Ook het nationale park van Llevant is een bezoek waard. Dit park beslaat een groot deel van de oostkust van Mallorca en biedt prachtige wandelroutes, spectaculaire uitzichten en een gevarieerde flora en fauna.

Als u op zoek bent naar een authentiek dorpje op Mallorca waar u kunt genieten van rust en natuur, dan is Sant Joan zeker een goede keuze. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige omgeving en vriendelijke bevolking biedt dit dorpje alles wat u nodig heeft voor een ontspannen vakantie op het platteland van Mallorca.

Hotels & Villa's