Bon Any op Mallorca

Het dorp Bon Any met postcode 07520 ligt op het eiland Mallorca, in de gemeente Petra. Petra is een kleine gemeente in het centrum van Mallorca en staat bekend om zijn prachtige landschappen en historische gebouwen.

Het dorp Bon Any ligt op ongeveer 2,5 kilometer afstand van de stad Petra en telt slechts enkele tientallen inwoners. Het is een rustig en landelijk dorp, omgeven door groene velden en heuvels. In de omgeving van Bon Any zijn er verschillende bezienswaardigheden te vinden. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de kerk van Sant Pere, die dateert uit de 17e eeuw. Deze kerk heeft een prachtige architectuur en is zeker een bezoek waard.

Unieke vakanties, weg van de massa

Daarnaast zijn er ook enkele mooie wandelroutes in de omgeving van Bon Any. Zo kunt u bijvoorbeeld wandelen door de heuvels en genieten van het prachtige uitzicht op de omgeving.In het dorp Bon Any worden elk jaar verschillende feesten en tradities gevierd. Zo is er bijvoorbeeld het feest van Sant Joan Baptista, de patroonheilige van het dorp. Dit feest wordt gevierd op 24 juni en is een belangrijke gebeurtenis voor de inwoners van Bon Any. Daarnaast wordt er ook elk jaar het feest van de Virgen del Rosario gevierd, dat plaatsvindt op de eerste zondag van oktober. Tijdens dit feest worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals traditionele dansen en processies.

In het dorp Bon Any zelf zijn geen accommodaties beschikbaar. Het dorpje is namelijk erg klein en heeft slechts enkele tientallen inwoners. Als u op zoek bent naar accommodatie in de buurt van Bon Any, dan zijn er wel verschillende opties beschikbaar in de nabijgelegen stad Petra.

In Petra kunt u bijvoorbeeld kiezen uit verschillende hotels, vakantiehuizen en appartementen. Ook zijn er enkele landelijke hotels en finca's te vinden in de omgeving, waar u kunt genieten van een rustige en ontspannen vakantie. Een andere optie is om te verblijven in een van de omliggende steden of dorpen, zoals Manacor, Inca of Sineu. Deze plaatsen zijn allemaal binnen een straal van 15 kilometer van Bon Any te vinden en bieden een ruimere keuze aan accommodaties.

Hotels & meer