Petra is een charmant dorp op Mallorca

Petra is een klein dorpje in het hart van Mallorca, met de postcode 07520. Het dorp ligt in de gemeente van de Pla de Mallorca, tussen de steden van Inca en Manacor. Het is een pittoresk dorpje met smalle straatjes, traditionele huizen en een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie.

Het dorp Petra is vooral bekend vanwege zijn belangrijke historische bezienswaardigheden. De belangrijkste bezienswaardigheid is de kerk van San Pedro, die werd gebouwd in de 17e eeuw. De kerk heeft een indrukwekkende gevel en is een voorbeeld van de barokke architectuur op Mallorca. Een andere belangrijke historische bezienswaardigheid in Petra is het geboortehuis van Fray Junipero Serra, een van de belangrijkste personages in de geschiedenis van Californië. Het huis is nu een museum en herdenkingsplaats voor Serra, die in de 18e eeuw de eerste Amerikaanse missieposten stichtte en wordt vereerd als een heilige in de rooms-katholieke kerk.

Naast de historische bezienswaardigheden heeft Petra ook een aantal uitstekende restaurants en bars waar bezoekers kunnen genieten van traditionele Mallorcaanse gerechten en wijnen. Het dorp heeft ook een aantal kleine winkels en boetiekjes waar toeristen lokale producten kunnen kopen, zoals olijfolie, honing en souvenirs.

Als het gaat om accommodaties, zijn er verschillende opties beschikbaar in Petra en de omliggende gebieden. Er zijn diverse hotels en appartementen beschikbaar, variërend van eenvoudige accommodaties tot luxe resorts. Voor diegenen die op zoek zijn naar een authentieke ervaring, zijn er ook tal van landelijke accommodaties beschikbaar, zoals vakantievilla's en boerderijen.

Unieke vakanties, weg van de massa

Petra is ook een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de rest van Mallorca. Het dorp ligt op slechts een klein eindje rijden van de prachtige stranden van de noordkust, zoals Can Picafort en Alcudia, evenals de indrukwekkende Serra de Tramuntana-bergen in het westen

Kortom, Petra is een charmant en historisch dorpje dat zeker een bezoek waard is tijdens een vakantie op Mallorca. Met zijn rijke geschiedenis, traditionele architectuur en prachtige omgeving, biedt het dorpje alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie op het eiland.

Hotels & Villa's