Ontdek het strand van Playa Mesquida

Playa Mesquida is een van de mooiste stranden op het Spaanse eiland Mallorca. Dit prachtige strand is gelegen aan de noordoostkust van Mallorca, in de gemeente Capdepera. Het strand heeft een lengte van ongeveer 300 meter en een breedte van 100 meter, waardoor het een van de grootste stranden van de regio is.

Het kristalheldere water van Playa Mesquida is ondiep en heeft een prachtige turquoise kleur, waardoor het een perfecte plek is om te zwemmen en te snorkelen. Het strand is omgeven door duinen en groene pijnbomen, wat een unieke natuurlijke omgeving creƫert. Achter het strand ligt een beschermd natuurgebied dat de thuisbasis is van verschillende inheemse diersoorten.

Naast zwemmen en snorkelen zijn er tal van andere activiteiten beschikbaar op Playa Mesquida, zoals windsurfen, kitesurfen en zeilen. Er zijn ook boottochten beschikbaar om de kust van Mallorca te verkennen. Bovendien is het strand populair bij wandelaars vanwege de vele wandelroutes in de omgeving. Het strand is zeer goed onderhouden en heeft faciliteiten zoals douches, kleedkamers, parasols en ligbedden. Er zijn ook reddingsdiensten aanwezig om de veiligheid van bezoekers te waarborgen. Het strand is vrij toegankelijk en er is geen toegangsprijs.

Playa Mesquida is een populaire bestemming onder zowel lokale bewoners als toeristen. Het kan daarom erg druk zijn op het strand, vooral in de zomermaanden. Als u op zoek bent naar een rustiger alternatief, is het aan te raden om het strand in het voor- of najaar te bezoeken.

Kortom, Playa Mesquida is een prachtig strand met kristalhelder water en een unieke natuurlijke omgeving. Met zijn vele activiteiten en faciliteiten is het een ideale bestemming voor wie wil genieten van een dagje aan het strand op Mallorca.

Hotels Cala Mesquida