Cala Agulla en watersport

Cala Agulla is een van de mooiste stranden op het Spaanse eiland Mallorca. Gelegen aan de oostkust, in de gemeente Capdepera, is Cala Agulla een populaire bestemming voor zowel lokale bewoners als toeristen. Het strand heeft een lengte van ongeveer 520 meter en een breedte van 50 meter. Het water is kristalhelder en heeft een prachtige turquoise kleur die uitnodigt om te zwemmen en te snorkelen. Het strand is omgeven door een prachtige natuurlijke omgeving met dennenbossen en rotsachtige kliffen. Er zijn veel kleine baaien langs de kustlijn die te voet bereikbaar zijn.

Cala Agulla is een van de beste stranden op Mallorca voor activiteiten zoals windsurfen, kitesurfen en zeilen vanwege de sterke winden die in de omgeving waaien. Er zijn ook kajaks te huur voor wie het gebied op een rustige manier wil verkennen. Daarnaast zijn er tal van restaurants, bars en winkels in de buurt van het strand waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje.

Het strand is zeer goed onderhouden en heeft faciliteiten zoals douches, kleedkamers, parasols en ligbedden. Er zijn ook reddingsdiensten aanwezig om de veiligheid van bezoekers te waarborgen. Het strand is vrij toegankelijk en er is geen toegangsprijs. Cala Agulla is het hele jaar door een populaire bestemming en trekt veel bezoekers in de zomermaanden. Het kan daarom erg druk zijn op het strand, vooral in het hoogseizoen. Als u op zoek bent naar een rustiger alternatief, is het aan te raden om het strand in het voor- of najaar te bezoeken.

Kortom, Cala Agulla is een van de mooiste en meest populaire stranden van Mallorca. Met zijn prachtige natuurlijke omgeving en kristalheldere water is het een ideale bestemming voor wie wil genieten van zon, zee en strand op dit prachtige eiland.

Hotels Cala Agulla