Ontdek de charme van Son Servera

Son Servera is een prachtige stad gelegen in het oosten van Mallorca, op slechts enkele kilometers van de kustplaatsen Cala Millor en Sa Coma. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen.

Een van de meest opvallende kenmerken van Son Servera is de imposante kerk, die hoog boven de stad uittorent. Deze kerk is gebouwd in de 14e eeuw en heeft door de eeuwen heen vele renovaties ondergaan, waarbij verschillende stijlen zijn toegevoegd. Naast de kerk zijn er vele andere historische bezienswaardigheden in Son Servera te vinden, zoals het kasteel van na Penyal, dat dateert uit de 17e eeuw, en de Puig de sa Font, een 400 meter hoge berg met een prachtig uitzicht over de omliggende gebieden.

Maar Son Servera heeft niet alleen geschiedenis en cultuur te bieden. Het is ook een fantastische bestemming voor liefhebbers van het buitenleven, met tal van mogelijkheden om te wandelen, fietsen en golfen. De stad ligt op slechts enkele kilometers van de prachtige stranden van Cala Millor en Sa Coma, die uitnodigen tot zonnebaden en zwemmen in het kristalheldere water.

Er zijn verschillende accommodaties beschikbaar in en rond Son Servera, van gezellige bed & breakfasts tot luxe resorts. Of je nu op zoek bent naar een romantisch uitje voor twee of een gezinsvakantie, er is voor elk wat wils.

In de zomermaanden organiseert Son Servera ook verschillende evenementen en feesten, waaronder het traditionele feest van Sant Joan, dat wordt gevierd op 23 juni en gepaard gaat met vuurwerk, muziek en dans.

Kortom, Son Servera is een geweldige bestemming voor wie op zoek is naar geschiedenis, cultuur, natuur en ontspanning.

Hotels Son Servera