Ontdek de charme van Cala Figuera op Mallorca

Cala Figuera is een klein vissersdorpje aan de zuidoostelijke kust van het eiland Mallorca. Het is een pittoresk dorpje dat bekend staat om zijn prachtige baaien en helderblauwe wateren. Het is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar rust, ontspanning en de schoonheid van de Middellandse Zee.

Het dorp Cala Figuera heeft een rijke geschiedenis als vissersdorpje, en de vissersboten zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van de charme van het dorp. Er zijn verschillende restaurants en caf├ęs langs de waterkant waar bezoekers kunnen genieten van de lokale visgerechten en andere heerlijke mediterrane specialiteiten.

Een van de hoogtepunten van Cala Figuera zijn de baaien en stranden in de buurt. Cala Santanyi en Cala Llombards liggen op korte afstand van het dorp en bieden prachtige zandstranden en helderblauwe wateren, deze beide baaien zijn populair bij toeristen die willen zwemmen, zonnen en genieten van de prachtige omgeving. Een andere attractie van Cala Figuera is de vuurtoren van Cap des Moro, die op een klif aan de zuidkant van het dorp ligt. Het biedt een spectaculair uitzicht op de zee en de kustlijn, en is vooral indrukwekkend bij zonsondergang.

In het dorp zelf vind je smalle straatjes en pittoreske witgekalkte huizen met groene deuren en ramen. Er zijn verschillende kleine winkels waar bezoekers souvenirs en lokale producten kunnen kopen. Het dorp heeft ook een kleine kerk die dateert uit de 18e eeuw. Voor diegenen die graag wandelen en de natuur willen verkennen, is er een wandelpad dat langs de kust van Cala Figuera loopt en leidt naar de baaien van Cala Santanyi en Cala Llombards. Het is een prachtige wandeling met adembenemende uitzichten op de kustlijn en de Middellandse Zee.

Al met al is Cala Figuera een prachtige bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen vakantie op Mallorca. Met zijn prachtige baaien, schilderachtige dorpje en spectaculaire vuurtoren is het een plek die je niet wilt missen tijdens je bezoek aan het eiland.

Hotels Cala Figuera


Vakantie Mallorca

Tickets Mallorca

Suntip Mallorca