Colonia de Sant Jordi is een geliefde bestemming op Mallorca

Colonia de Sant Jordi is een schilderachtig dorpje aan de zuidkust van Mallorca, gelegen tussen de steden Santanyi en Campos. Het is een populaire toeristische bestemming vanwege de prachtige stranden, de levendige haven en de nabijheid van het natuurpark van Cabrera.

Het dorpje heeft zijn oorspronkelijke charme behouden, met smalle straatjes, witgekalkte huizen en gezellige pleinen. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de lokale architectuur en cultuur. Een van de belangrijkste plekken van Colonia de Sant Jordi zijn de stranden. Er zijn verschillende prachtige stranden in de omgeving, waaronder Es Trenc, Es Dolç en Es Carbó. Deze stranden hebben fijn zand en kristalhelder water, omgeven door een prachtig landschap van pijnbomen en duinen.

De haven van Colonia de Sant Jordi is ook een populaire plek met zijn vele restaurants, bars en cafés. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de mediterrane sfeer, terwijl u geniet van verse visgerechten en lokale wijnen.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de buurt van Colonia de Sant Jordi is het natuurpark van Cabrera. Dit park is een beschermd gebied en omvat een groep kleine eilanden en rotsen voor de kust van Mallorca. Het is een ideale plek om te wandelen, snorkelen, duiken en vogels te kijken. Het park biedt ook een unieke gelegenheid om zeldzame diersoorten te zien, zoals de Eleonora-valk en de hagedis van Cabrera.

Een populaire activiteit tijdens een vakantie in Colonia de Sant Jordi is het maken van dagtrips naar nabijgelegen bezienswaardigheden, zoals de stad Palma de Mallorca, de grotten van Drach en de stranden van Cala Mondragó. Er zijn ook verschillende kleine stadjes en dorpen in de omgeving die een bezoek waard zijn, zoals Campos, Santanyi en Felanitx.

Als het gaat om accommodaties, dan zijn er verschillende opties beschikbaar in Colonia de Sant Jordi en de omliggende gebieden. Er zijn hotels, resorts en vakantiehuizen beschikbaar, die variëren van betaalbare tot luxe opties. Veel accommodaties bieden een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en de omgeving.

Kortom, Colonia de Sant Jordi is een geweldige vakantiebestemming voor diegenen die willen genieten van de prachtige stranden, de natuurlijke schoonheid en de authentieke cultuur van Mallorca. Met zijn levendige haven, charmante dorpjes en ongerepte natuurpark, heeft Colonia de Sant Jordi voor elk wat wils.

Hotels & meer


Vakantie Mallorca

Tickets Mallorca

Suntip Mallorca