Garriguella in Alta Empordà

Garriguella is een klein dorp gelegen in de regio van Alt Empordà, in het noordoosten van Spanje en is gelegen aan de voet van de Pyreneeën, op ongeveer 20 kilometer van de stad Girona en op slechts enkele kilometers van de Middellandse Zee.

Het dorp heeft een rijke geschiedenis en heeft nog steeds veel bewaarde gebouwen en monumenten uit verschillende periodes. Een andere interessante plek om te bezoeken in Garriguella is de oude wijnkelder. Hier kun je de wijnen van de streek proeven en meer leren over de geschiedenis van de wijnproductie in de regio. Garriguella staat namelijk bekend om zijn wijn die in de regio wordt geproduceerd.Het dorp heeft ook verschillende restaurants waar je kunt genieten van de lokale keuken. Ook de lokale kazen, zoals de bekende "mató" kaas, zijn zeker de moeite waard om te proberen.

Garriguella heeft ook een aantal mooie wandelroutes die je langs de prachtige landschappen van de streek voeren. Je kunt bijvoorbeeld wandelen door de olijfboomgaarden, wijngaarden en velden met zonnebloemen. Ook is het mogelijk om een fietstocht te maken langs de kustlijn van de Middellandse Zee.

Al met al is Garriguella een prachtig dorp om te bezoeken als je op zoek bent naar een authentieke Spaanse ervaring,  er is genoeg te zien en te doen om je dagenlang te vermaken.

Hotel Garriguella

Vliegtickets