Ontdek Gualta in Catalonië

Gualta is een charmant dorp in de regio Baix Empordà in Catalonië, Spanje. Het dorp heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen en biedt een prachtig landschap met glooiende heuvels, wijngaarden en oude boerderijen.

In de omgeving van Gualta zijn er een aantal prachtige bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn zoals:

 • Het kasteel van Gualta, dat dateert uit de 10e eeuw en werd oorspronkelijk gebouwd als een verdedigingswerk tegen invallen van de Moren. Het kasteel werd later herbouwd in de 14e eeuw en heeft een opvallende vierkante toren die uitkijkt over het omliggende landschap.
 • De kerk van Sant Esteve dateert uit de 13e eeuw en heeft een prachtig voorportaal met romaanse bogen.
 • De Bodega Mas Geli is een wijngaard en wijnmakerij die zich richt op de productie van biologische wijnen. Bezoekers kunnen genieten van een rondleiding door de wijngaard en wijnmakerij, gevolgd door een wijnproeverij.
 • Het Museu de la Confitura is een museum gewijd aan de geschiedenis en de productie van jam en confituur. Het museum heeft een prachtige collectie van oude keukengereedschappen en -apparatuur en biedt bezoekers de mogelijkheid om zelf jam te maken.
 • De Golfclub Empordà is een van de beste golfbanen van Spanje en is gelegen in een prachtig landschap met uitzicht op de Pyreneeën. De golfclub biedt twee 18-holes golfbanen en een breed scala aan faciliteiten, waaronder een pro-shop, een driving range en een restaurant. 

Gualta organiseert het hele jaar door verschillende evenementen en feesten die een bezoek waard zijn, hieronder volgen enkele van de belangrijkste evenementen die in Gualta worden gevierd:

 • De Festa Major van Gualta vindt plaats in augustus en is een van de belangrijkste feesten van het dorp. Tijdens het festival worden er verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder muziekoptredens, traditionele dansen en vuurwerkshows.
 • De Fira de Sant Martí is een jaarlijkse beurs die in november wordt gehouden en tijdens de beurs kunnen bezoekers genieten van lokale gerechten en wijnen, ambachtelijke producten en traditionele dansen.
 • De Fira del Vi is een jaarlijks wijnfestival dat in april wordt gehouden en tijdens het festival kunnen bezoekers genieten van wijnproeverijen, rondleidingen door de wijngaarden en andere activiteiten die te maken hebben met wijnproductie.
 • Concerts de Jazz a l'Estiu: Het jazzfestival "Concerts de Jazz a l'Estiu" vindt plaats in juli en augustus en biedt jazzliefhebbers de mogelijkheid om te genieten van live-optredens van lokale en internationale artiesten. 

Hotels Gualta

Vliegtickets

Verder ligt dit dorp in een prachtige natuurlijke omgeving en biedt tal van mogelijkheden voor outdooractiviteiten, zoals:

 • Wandelen en fietsen, want Gualta is omgeven door prachtige natuur en biedt tal van wandel- en fietsroutes. Een van de populairste routes is de Ruta del Ter, een wandel- en fietsroute die de rivier de Ter volgt en door enkele van de mooiste landschappen van de regio loopt.
 • Wijnproeverijen, want Gualta is de thuisbasis van enkele van de beste wijnmakerijen van de regio. Bezoekers kunnen genieten van rondleidingen door de wijngaarden en wijnmakerijen, gevolgd door wijnproeverijen van enkele van de beste wijnen van de regio.
 • Golfen, want de dichtbij gelegen Golfclub Empordà is een van de beste golfclubs van Spanje en biedt twee 18-holes golfbanen en een breed scala aan faciliteiten. De golfclub is gelegen in een prachtig landschap met uitzicht op de Pyreneeën.
 • Strand, want hoewel Gualta geen directe toegang heeft tot de kust, zijn enkele van de beste stranden van de regio op korte rijafstand te bereiken. De stranden van de Costa Brava bieden tal van mogelijkheden om te zwemmen, zonnebaden en watersporten.

Kortom, Gualta is een charmant dorp in de regio Baix Empordà in Catalonië, Spanje en bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan activiteiten.