Ontdek Bellcaire d'Empordà

Bellcaire d'Empordà is een pittoresk dorpje in de regio Empordà in de provincie Girona, in het noordoosten van Spanje. Het dorpje ligt tussen de rivieren Ter en Fluvià en biedt een prachtig uitzicht op de bergen van de Costa Brava. Het dorp heeft ongeveer 900 inwoners en is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar rust en authenticiteit.

Bellcaire d'Empordà is rijk aan geschiedenis en erfgoed. Het dorpsplein, Plaça Major genaamd, is ook een belangrijke bezienswaardigheid en een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking. Hier vindt u het gemeentehuis, de fontein en een aantal bars en restaurants waar u kunt genieten van de lokale keuken en wijn. In de zomermaanden worden er vaak activiteiten en feesten georganiseerd op het dorpsplein, zoals concerten, dansen en traditionele festivals.

Een andere belangrijke aspect van Bellcaire d'Empordà is het landschap. Het dorp ligt op korte afstand van de stranden van de Costa Brava en het natuurpark van Montgrí, Illes Medes i Baix Ter. In deze natuurparken kunt u genieten van een prachtig landschap van bergen, bossen en stranden, en verschillende activiteiten zoals wandelen, fietsen en watersporten.

Ten slotte staat Bellcaire d'Empordà ook bekend om de lokale producten en ambachten. In het dorpje zijn er verschillende ambachtelijke werkplaatsen waar u handgemaakte producten kunt kopen, zoals aardewerk, textiel en houtsnijwerk, maar ook vindt u er verschillende lokale producenten van wijn en olijfolie, die u kunt bezoeken voor een proeverij en een rondleiding. Al met al is Bellcaire d'Empordà een charmant dorpje en een bezoek is zeker de moeite waard.

Hotel & verblijf Bellcaire

Costa Brava Vakanties