Ontdek La Selva de Mar

La Selva de Mar is een klein, charmant dorpje gelegen in de provincie Girona in Catalonië en is gelegen in de buurt van de Costa Brava, tussen de steden Roses en Llançà. Het dorpje is omgeven door prachtige natuur en biedt een spectaculair uitzicht op de bergen en de zee.

Het kleine dorp heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen en dit is te zien aan de vele historische gebouwen en bezienswaardigheden die er te vinden zijn. Het kasteel van La Selva de Mar is een van de meest opvallende bezienswaardigheden, dit werd oorspronkelijk gebouwd in de 10e eeuw en later gerestaureerd in de 16e eeuw. Het kasteel biedt een prachtig uitzicht over de omgeving en is zeker een bezoekje waard. Naast het kasteel zijn er ook verschillende kerken en kapellen te vinden in La Selva de Mar, waaronder de kerk van Sant Esteve, een prachtig voorbeeld van de Catalaanse gotische stijl.

La Selva de Mar is ook bekend om zijn heerlijke lokale gerechten en wijnen, er zijn enkele restaurants en bars in het dorpje waar lokale specialiteiten, waaronder verse vis en zeevruchten, worden geserveerd. De nabijgelegen wijngaarden bieden ook verschillende wijntours en proeverijen aan.

Wandelen en fietsen zijn populaire activiteiten in de omgeving en er zijn verschillende routes die prachtige uitzichten bieden op de kustlijn en de bergen. Watersporten zoals kajakken en snorkelen kan uitstekend in het nabijgelegen natuurreservaat van Cap de Creus.

Kortom, La Selva de Mar biedt een perfecte mix van geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie. Het is een rustige en ontspannen bestemming, weg van de drukte van de grotere steden en toeristische hotspots. Het is de ideale plek om te genieten van de prachtige omgeving en de rijke Catalaanse cultuur te ontdekken.

Hotel Selva de Mar

Vliegtickets