Cala Rovellada aan de Costa Brava

Cala Rovellada is een prachtige baai gelegen aan de Costa Brava in het noordoosten van Spanje. Deze relatief kleine baai is omringd door hoge kliffen en kristalhelder water. Deze baai een populaire bestemming voor toeristen en lokale bewoners vanwege de prachtige stranden en de rustige, schilderachtige omgeving.

De baai is gelegen in een beschermd natuurgebied en is omgeven door mediterrane bossen en steile kliffen die uitkijken op de zee. Het landschap is ongerept en biedt bezoekers een unieke kans om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de Costa Brava. Het strand van Cala Rovellada is een van de mooiste stranden aan de Costa Brava en is perfect voor een dagje uit in de zon. Het fijne zand is zacht en het water is helder, maar ook is het strand relatief rustig en daardoor een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon en zee.

Hotel Cala Rovellada

Costa Brava Vakanties

Cala Rovellada is een goede plek om te snorkelen en te duiken, want het heldere water biedt een geweldig zicht op de onderwaterwereld, die rijk is aan een verscheidenheid aan zeeleven. Er zijn enkele geweldige duiklocaties in de buurt van de baai, waaronder enkele onderwatergrotten. Ook zijn er wandelroutes die langs de kust lopen en door de bossen of kliffen, sommige met een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en de kustlijn van de Costa Brava.

Vanuit Cala Rovellada is het ook mogelijk om een boottocht langs de kust te maken, er zijn verschillende bedrijven die boottochten aanbieden en vertrekken vanuit de baai. Tijdens een boottocht is veel te zien van de prachtige kustlijn en nabijgelegen baaien.

Kortom, het is een prachtige bestemming voor wie op zoek is naar een rustige en ongerepte omgeving aan de Costa Brava. De baai biedt een combinatie van prachtige stranden, helder water en een indrukwekkende natuurlijke omgeving die perfect is voor activiteiten zoals zwemmen, snorkelen, duiken, wandelen en boottochten. Dus het is zeker de moeite waard om deze prachtige baai te bezoeken tijdens een vakantie in Spanje.